- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אלגואד לבניין ופיתוח בע"מ ואח' נ' גדיש - מעוז, טכנולוגיות בניה בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
26632-11-12
23.10.2013 |
|
בפני : עזריה אלקלעי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלגואד לבניין ופיתוח בע"מ |
: 1. גדיש - מעוז 2. טכנולוגיות בניה בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
א.אני ממנה את מר קליגסברג יעקב (ארלוזרוב 87 חולון, טל': 03-6517724) כמומחה מטעם בית המשפט בתיק זה.
הצדדים יעבירו למומחה את כתבי הטענות מטעמם על נספחיהם. זאת בתוך 15 יום מהיום.
המומחה יבחן את טענות הנתבעת ביחס לליקויי הבניה בשלד אשר בנתה התובעת.
המומחה יקבע אילו מהליקויים להם טוענת הנתבעת חייבת/הייתה חייבת התובעת לתקן. לצד כל ליקוי שכזה יקבע המומחה את הסכום אשר בו יש לחייב את התובעת ביחס לתיקון הליקוי. המומחה יקבע פגישה בנכס בנוכחות כל הצדדים ובאי כוחם בתוך 30 יום מיום קבלת החומר מהצדדים. חוות דעת המומחה בדבר הליקויים אשר חייבת התובעת לתקן והסכומים האמורים, תינתן בתוך 14 יום ממועד הפגישה.
לאחר קבלת חוות דעת המומחה יהא כל צד רשאי להגיש למומחה שאלות הבהרה בתוך 15 יום מיום קבלת חווה"ד. כל צד יהא רשאי לשאול לא יותר מ 5 שאלות הבהרה ויעביר עותק השאלות לצד השני. המומחה ישיב לשאלות ההבהרה בתוך 15 יום מיום קבלת שאלות ההבהרה.
לאחר קבלת חוות דעת המומחה, תינתן לתובעת ארכה בת 30 יום לתיקון הליקויים אשר נקבע שעליה לתקן. (ככל שנקבעו כאלה) ככל שבתום אורכה זו תיוותר מחלוקת באשר לעצם ביצוע התיקון או איכותו, בהתאם לפניית מי מהצדדים, יערוך המומחה ביקור נוסף בנכס ויבחן את אופן ביצוע התיקון. הביקור הנוסף ייעשה בתוך 14 יום מהפנייה ובתוך 14 יום לאחר מכן יגיש המומחה חוות דעת משלימה ביחס לביצוע התיקונים.
בטרם יחל המומחה בהכנת חוות דעתו, יעביר המומחה לב"כ הצדדים הצעה בכתב בה יפורט שכר הטרחה הנדרש ואשר יחולק לשלושה רכיבים אלו: שכר הטרחה עבור הכנת חוות הדעת הראשונה, שכר הטרחה עבור חוות הדעת המשלימה (ככל שתידרש), שכר הטרחה עבור התייצבות לדיון בבית המשפט (ככל שתידרש). היה ומי מהצדדים יבקש לטעון כנגד שכר הטרחה המבוקש, תוגש על ידו לבית המשפט בקשה מנומקת בתוך 7 ימים ממועד קבלת הצעת המומחה. בהיעדר בקשה שכזו בפרק זמן זה ייחשב הדבר כהסכמה לשכר המבוקש והתחייבות של כל צד לשאת במחציתו.
לאחר הגשת חוות דעת המומחה, הנני מוצא לנכון לקיים ישיבה מקדמית בנוכחות נציגי הצדדים באופן אישי, בניסיון לפתור את המחלוקת.
לישיבה מקדמית ליום 2.4.14 שעה 8:30
ניתנה היום, י"ט חשון תשע"ד, 23 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
